Peta osnovna škola

 

Najmlađi proslavljaju Dan državnosti BiH

Radovi učenika povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

 

 

Najmlađi proslavljaju Dan državnosti BiH

 

 

 

I ove godine su nas posjetili studenti Redlands univerziteta iz Kalifornije. Učenici naše škole su učestvovali u raznim aktivnostima koje su studenti organizovali za njih.

 

 

 

 

 

 

Prvačići se druže sa našim prijateljima - policajcima

 

 

Svečani prijem prvačića.

 

 

Predstava Mali muk

 

 

 

Na izletu :CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU SAFET ZAJKO

 

 

 

6.11.2017.god. Učenici trećeg i četvrtog razreda, u Multimedijalnom centru na Ilidži, gledali su pozorišnu predstavu "Crvenkapica".

 

 

 

 

 

Učenici III2 uživali u predstavi Mali muk u izvedbi glumaca Pozorišta mladih

 

 

 

 

Jesenji izlet kroz glavni grad, odmor učenika četvrtih razreda na Tabiji

 

 

 

 

 

 

Učenici četvrtih razreda prošli obuku plivanja u Olimpijskom bazenu Otoka

 

 

 

 

7.10.2017. god. učenici VI-2 , sa učiteljicom Erminom, uz dosta smijeha i radosti, proveli su divan jesenji dan, na Termalnoj rivijeri na Ilidži!

 

 

 

 

11.09.2017.godine u Kulturno sportskom centru Ilidža održan je svečani prijem prvačića. Općina Ilidža na čelu sa našim načelnikom prof.dr. Senaidom Memićem i ove godine izdvojila je značajna sredstva za poklone našim prvačićima. Učenici su dobili školske ruksake i pribor. Zahvaljujemo se općinskom načelniku, općinskom Vijeću i Službi za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža na podršci koju permanentno pružaju obrazovnim ustanovama i obrazovanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.12.2016. godine održan je školski šahovski turnir. Najbolji su dobili diplome i medalje. Želimo im mnogo uspjeha u daljem takmičenju.

Uprava škole

 

 

 

 

 

 

U organizaciji Sportsko – rekreacijskog kluba „Kris-kros“ i projekta „Vesele olimpijade ilidžanskih osnovaca“ realizovan je podprojekt „Turnir u kuglanju 2016.“, 16. 12. 2016. godine.
Ekipu naših učenika sačinjavali su : Hamza Milišić, Amar Osmanović, Lajla Rišljanin i Dženita Omerbegović.
Plasmanu na prvo mjesto ( ekipno ) i drugo ( pojedinačno za Lajlu Rišljanin )  doprinijeli su svi takmičari  i njihov nastavnik Nedim Čorbo.
Čestitamo !

 

Takmičari sa svojim nastavnikom

 

 

 

Povodom obilježavanja Dana rođenja Muhammeda a.s. u utorak,13.12.2016.godine upriličena je prigodna svečanost.

 

 

 

U veoma lijepom i znalački osmišljenom programu učestvovali su učenici od prvog do devetog razreda.

 

 

 

 

 

 

U internom natječaju na temu: Muhammed a.s.,moj uzor",najuspješnijim takmičarima,simbolične poklone uručila je direktorica škole,g-đa Elvira Hrustanović.

 

 

Prvonagrađeni u kategoriji likovnih radova je učenik Zejd Kapo,a slijede Lamija Delić i Ahmed Vuk.

Autori najboljih literarnih radova(pjesama i sastava)su: Almin Džano,Dina Babačić,Minela Pupalović,Šejla Tahirović,Elmina Pljakić i Merjem Hodžić.

Merjem Kalabić,Rahmić Abdurahman,Damija Ragipović i Nejra Kozlić,nagrađeni su za izradu makete i plakata.

Za pripremu nastupa svih učesnika u programu propraćenim burnim aplauzima,zaslužne su nastavnice:Sabiha Delić-Ait Idir,Mediha Šehić,Alma Softić-Begić i Alma Žiga.

 

 

 

U utorak 29.11.2016.godine učenici V3 i V4 razreda naše škole u pratnji svojih nastavnika Seide Dugalić i Fuada Dugonjića posjetili su grupaciju “Milkos-Sinalco” i upoznali se sa radom ovih naših kompanija. Ljubazni domaćini su sa radošću dočekali naše učenike i pokazali im kako ove kompanije rade. Naši domaćini su učenike počastili sokovima, , sveskama, rasporedima časova i sa niz drugih interesantnih predmeta.

 

 

 

 

24.11.2016.god.

Održana svečana priredba povodom 25. novembra- Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 

 

 

 

U petak, 18.novembra, članovi sekcije "Liga trezvenjaka" izveli su performans za učenike VI, VII i VIII razreda povodom obilježavanja Međunarodnog dana prevencije nasilja nad djecom. Svojim performansom, ukazali su na obilježja učesnika u nasilju, te na koji način treba reagovati u slučaju nasilja. Glavna poruka ovoga performansa jeste da se nasilje ne smije tolerisati.

 

 

 

Učenici IX razreda posjetili Titov bunker u Konjicu

18.11.2016.god.

 

 

U okviru Međunarodnog Dana tolerancije 16. 11. 2016.g održana je radionica koju su pripremile nas. Azra Fejzić i nas. Alma Žiga. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa pojmom i definicijom tolerancije kroz prezentaciju o važnosti tolerancije u komunikaciji i međusobnim odnosima koju je pripremila učenica VIII-2 razreda Dženita Šabaredžović. Uz pjesmu „Ne rugaj se“ učenici VI, VII, VIII razreda aktivno su učestvovali u grupnom radu izražavajući se kroz mišljenja i crteže o važnosti tolerancije.

 

 

 

PREUZMI PREZENTACIJU

 

 

20. Općinsko takmičenje iz programa Upozorenje na mine koje je održano 12.11. 2016 u Prvoj osnovnoj školi Ilidža. Naša škola je osvojila 3.mjesto. Našu školu su predstavljali učenici 7.r. Fatić Lamija,Haznadar Nermin i Klino Amin. Takmičare je pripremio Adilović Sehad

 

 

 

Obilježen svjetski dan jezika

 

 

 

Održano predavanje i radionica za nastavnike na temu Problemska nastava, predavač prof.dr. Sanela Merjem Rustempašić

 

 

Učenici trećih razreda posjetili Spajalicu, dana 21.10.2016. I družili se proslavljajući i dolazak jeseni

 

 

 

 

Učenici naše škole, članovi ritmičke sekcije i hora, sa nastavnicama Almom Softić Begić i Erminom Vejo, u petak 7.9.2016.god. u hotelu Hills na Ilidži, učestvovali su na revijalnom programu na otvorenju Prvog BH Porodičnog Urban Sajma.

Članovi hora nastupali su sa pjesmama Daire i Naša generacija, a članovi ritmičke sekcije izveli su ples Kiki Klown.

Svi učesnici su uživali i lijepo se družili. Od sponzora sajma dobili su male poklone!

 

 

 

 

 

 

Vrijedni učenici četvrtih razreda obilježili dolazak jeseni

 

 

 

26.09.2016.god.

 

Učenici V1 i V2 razreda su u ponedjeljak, 26.9.2016.posjetili Spomen sobu 4.viteške motorizovane brigade