Učenici IV razreda posjetili Zemaljski muzej u Sarajevu 23.5.

 

Direktorica škole za Dan škole podijelila priznanja učenicima koji školovanje završavaju sa srednjom ocjenom 5,0

 

 

ŠKOLA U PRIRODI UČENIKA 4 RAZREDA BLAGAJ

 

MATURSKO VEČE UČENIKA 9 RAZREDA

 

 

Za uspomenu učiteljici od IV1

 

 

21.4.2018 održano " DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DJECU " u Jajcu. Našu grupu je predstavilo 7 takmičara od kojih je dvoje osvojilo medalju i IZBRILO NASTUP za REPREZENTACIJU Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.
Naša zlatna djeca koja će nas predstavljati su:

1. Banda Ali - Državni prvak u kategoriji 2007 -45kg. Za Alija je ovo prvi nastup na Državnom prvenstvu, gdje je bez izgubljenog poena pobjedio 4 borbe i zasluženo se okitio zlatnom medaljom. Ispunio je očekivanja svih nas te se nadamo da je ovo tek prva u nizu i da će nastaviti nizati samo najsjanije.

2. Faris Mušanović - 3 mjesto u kategoriji 2008 -35. Doista to je bronzana medalja ZLATNOG SJAJA. Faris je u prvoj borbi pobjedio takmičara razlikom 8.0, u drugom meču je vodio 6.2 te je u zadnjim sekundama dobio diskvalifikaciju za udarce na odluku sudaca,gdje je bio oštecen. Ali našeg Farisa to nije zaustavilo. Njegov takmičar je ušao u finale te je Faris imao priliku da se bori za medalju pobjedivši 2 borbe. Farisu je ovo tek 3 nastup na takmičenju, prvi nastup na Državnom prvenstvu.

Alima Gadžo, Ajdin Zukić, Sajra Mušanović, Aldina Kadrić i Ema Mulaosmanović su također nastupili na Državnom prvenstvu gdje su nakon odličnog nastupa zaustavljeni u 2 kol, ali nažalost nisu imali priliku raditi za medalju.

Želimo da čestitamo svim takmičarima i roditeljima koji su bili kroz trenažni ciklus pružali podršku kako svojoj djeci tako i nama trenerima.

BALKANSKO PRVENSTVO SE ODRŽAVA U BEOGRADU U PERIODU OD 27.4-30.4.


 

 

 

 

 

 

 

Učenici od 2. do 9. razreda (njih 43) učestvovali na Klokan Matematičaru 2018. čiji je cilj promocija matematike među mladim ljudima u cijelom svijetu.

 

Učenici VIII razreda posjetili Art kuću sevdaha.

 

 

 

 

 

 

 

Učenici IV 1 čestitali mamama 8.mart

 

Članovi sekcije Spretne ruke napravili osmomartovsku čestitku

 

Ispraćaj naše koleginice u penziju i proslava osmog marta

 

 

Psiholog škole drži predavanje o Asertivnom ponašanju

 

 

 

Radionica nastavnice Alme Žige i Azre Fejzić na temu Korupcija

 

Skijanje VI-4 VIDEO

 

 

PREZENTACIJA-PRIMJERI DOBRIH PRAKSI

 

 

 

 

Skijanje VI-2 RAZRED 27.2.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKIJANJE VI3 RAZRED 07.02.2018.God.

 

 

 

 

 

 

Dana 22.12.2017. g. u našoj školi je održan humanitarni nogometni turnir između učenika petih razreda.Prikupljeni novac ide za liječenje djevojčice Nejle.